• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Iconische Milanese concepstore 10 Corso Como gaat naar New York

Iconische Milanese concepstore 10 Corso Como gaat naar New York

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

De iconische conceptstore 10 Corso Como uit Milaan heeft aangekondigd naar de de Big Apple te gaan. Het bedrijf heeft een speciale website 10corsocomo.nyc gelanceerd. De winkel in de wijk Seaport, New York, gaat op 6 september 2018 open, schrijft onze Italiaanse correspondent. Dat is ten tijde van de New York Fashion Week.

De winkel in New York zal de eerste verdieping beslaan van het Fulton Fish Market gebouw, aan een van de oudste markten in de Verenigde Staten. Volgens onze Amerikaanse correspondent is de buurt door het tijdschrift Travel + Leisure, in de april editie van dit jaar, aangemerkt als "Manhattan's wijk om in de gaten te houden". "Bijna dertig jaar na de opening in Milaan, is het een droom deel uit te maken van zo'n inspirerende opleving in een van de oudste artistieke en commerciële wijken van de stad (New York, red.)," stelt 10 Corso Como oprichter Carla Sozzani in een persverklaring, in handen van onze Italiaanse correspondent.

In de 10 Corso Como winkel in New York is naast mode, design en een kunstgalerie ook een Italiaans café te vinden. Er komt ook een tuin. Volgens onze Italiaanse correspondent is een storemanager gevonden in Averyl Oates. Oates vertolkte eerder de rol van commercieel directeur bij het gerenommeerde Parijse warenhuis Galeries Lafayette.

10 Corso Como werd in 1991 opgericht door Carla Sozzani (zus van de wijlen Francesca Sozzani, voormalig Vogue Italia hoofdredacteur). 10 Corso Como in Milaan was een van de eerste winkels waar cultuur en commercie werden gemixt. Het retailconcept biedt mode, kunst, muziek, design en lifestyle. Het bedrijf heeft meer vestigingen in Seoul, Shanghai, Peking en Tokio.

10 CORSO COMO
Carla Sozzani