• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Huur winkelpanden afgelopen jaar afgenomen in veel grote steden

Huur winkelpanden afgelopen jaar afgenomen in veel grote steden

Door Caitlyn Terra

loading...

Winkelpanden gaan voor steeds lagere huurprijzen weg, zo blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. In veel grote steden is het afgelopen jaar de huur voor deze panden teruggelopen. Alleen in Antwerpen en Brussel is de huur in de grote winkelstraten stabiel gebleven, in Antwerpen is de prijs zelfs met 2,6 procent toegenomen de afgelopen twaalf maanden.

In onder andere Luik, Gent, Brugge en Hasselt zijn de huren in de grote winkelstraten gedaald. In Luik vond het afgelopen jaar grootste daling plaats, 11,1 procent. In Hasselt ligt dit percentage op 8, in Brugge op 4,5 en in Gent in 3,6. Ook in de kleinere steden is er spraken van huurdalingen, bijvoorbeeld in Roeselare, Tongeren en Turnhout, waar de huren tussen de tien en dertig procent teruglopen.

“Het sentiment in de markt was in het tweede kwartaal niet positief,” aldus Cushman & Wakefield in een overzicht van de retailmarkt. “De huren staan onder druk, naar beneden, in veel marktsegmenten, zelfs op toplocaties. Retailers onderhandelen voor nieuwe huurprijzen.”

Cushman Wakefield
Huurprijzen
winkelhuurprijzen
Winkelpand