• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hot:Second - een fysieke winkel met alleen digitale kleding

Hot:Second - een fysieke winkel met alleen digitale kleding

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Concept store Hot:Second opent deze week tijdelijk de deuren. Vanaf morgen kunnen bezoekers een fysiek kledingitem inleveren en vervolgens digitale kleding ervaren, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Onder andere kleding van The Fabricant, Carlings/Virtue en Christopher Raeburn kan worden uitgeprobeerd.

“Het doel van dit retail prototype is om een nieuwe soort van retail alchemie te creëren: waar het fysieke en het digitale samen zorgen voor een nieuwe persoonlijke ervaring die zowel leuk is als aan het denken zet,” aldus het persbericht. Mensen krijgen toegang tot de digitale ervaring door een kledingitem te doneren. Vervolgens krijgen ze een token waarmee ze futuristische pods in kunnen stappen. Binnen in de pod wacht een digitale kleermaker. Door middel van de speciale spiegels van Holition kunnen bezoekers digitale kledingstukken proberen. Aan het einde kan een fysiek en digitale herinnering van de ervaring mee naar huis worden genomen. De oprichters hopen dat bezoekers positiever gaan denken over digitale kledingstukken.

De pop-up is van 19 tot en met 21 november in Londen. Het concept zal verder reizen naar Berlijn Fashion Week in januari 2020. “Het project is een volgende stap richting een duurzamere mode-industrie door een ervaring te realiseren die de fysieke nood voor kleding wegneemt en waar nieuwe businessmodellen kunnen worden getest,” aldus Kerry Murphy, oprichter van The Fabricant, in het persbericht.

Beeld: Via Hot:Second

Carlings
Christopher Raeburn
hot second
The Fabricant
Virtue