De eerste week van de heropstart van de Belgische winkels is veilig verlopen, zo meldt ondernemersorganisatie NSZ. Zaterdag wordt echter de grootste test, zo verwacht de organisatie, omdat meer mensen thuis zijn en het mooi weer wordt. “We hopen dat iedereen gedisciplineerd blijft en dat eventuele bijkomende veiligheidsmaatregelen getroffen worden door de steden en gemeenten,” aldus NSZ in het persbericht.

“Maandag is voorlopig de beste dag van de week, de mensen die nood hadden om de fysieke winkel te bezoeken hebben dat vooral maandag gedaan,” aldus Christine Mattheeuws, directeur van NSZ, in het persbericht. “Deze week kwamen vooral de vaste klanten shoppen. De winkels kunnen het nu uiteraard even niet hebben van toevallige passanten wegens de strikte voorschriften. We zien dat die vaste klanten doelbewust komen shoppen. Door de tijdslimiet van dertig minuten kopen de klanten efficiënt en twijfelen ze niet.” De omzet ligt voor de meeste winkeliers tussen de dertig en veertig procent van de normale winkelomzet.

NSZ ziet zaterdag als een belangrijke test. “NSZ roept iedereen op om de burgerzin en discipline te bewaren en daar waar nodig de maatregelen aan te passen. Na de eerste testdagen van deze week hopen we dat steden en gemeenten hun maatregelen nog wat finetunen om alles zo veilig mogelijk te doen verlopen.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN