• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Heropstartlening voor kleinhandel, Mode Unie reageert tevreden

Heropstartlening voor kleinhandel, Mode Unie reageert tevreden

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Vlaamse regering roept een herstartlening in het leven. Deze lening is een nieuwe steunmaatregel en moet kleinhandelsbedrijven helpen nieuwe voorraden te kopen voor het nieuwe seizoen. De nieuwe maatregel werd aangekondigd door minister van Economie Hilde Crevits.

Via de herstartlening kunnen kleinhandelszaken een lening afsluiten voor twee tot drie jaar met een rente van 1 procent. Het maximum geleende bedrag bedraagt 25 procent en wordt berekend op de totale aankopen van 2019. Een kleine kanttekening: alleen modehandelaren die voor de coronacrisis gezond waren komen in aanmerking. Modehandelaren kunnen de lening gebruiken om zowel facturen van de inkomende zomercollectie als de prefinanciering van de aankopen van de wintercollectie te betalen.

“Onze winkeliers kenden alsmaar meer moeilijkheden om kredieten te bekomen bij hun bank om deze piekperiodes van betalingen te overbruggen, waardoor zowel zij als hun leveranciers in lastige papieren kwamen,” aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie. “Deze lening vanuit de Vlaamse overheid komt hieraan tegemoet en zal een domino-effect van liquiditeitsproblemen van retailers tot leveranciers in de modesector op korte termijn kunnen vermijden.”

De modesector zit in zwaar weer door de coronacrisis. De afgelopen wintersolden, die halverwege februari afliep door een verlenging van twee weken, bracht geen verlichting. Ondertussen stroomt de lente-collectie al binnen en moeten retailers de wintercollectie op dit moment inkopen.

Image: The Creative Exchange / Unsplash

Coronavirus
heropstartlening
steunmaatregel