CCV Tap & Go wordt het eerste Belgische platform dat de belangrijkste mobiele betaalmethodes bundelt, aldus het persbericht. De app, die vanaf 10 oktober beschikbaar is, maakt het voor handelaren mogelijk om alle betaalmethodes via een platform te aanvaarden.

“Vaak starten handelaren eerst met het aanvaarden van mobiele Bancontact betalingen. Na verloop van tijd willen ze ook andere betaalmethoden aanbieden, zoals Payconiq of het Chinese Alipay,” aldus Sam Arckens, de CCO van CCV, een betaalbedrijf. “Met de nieuwe app kunnen ze binnenkort alle belangrijke betaalmethodes aanvaarden en moeten ze niet telkens opnieuw zoeken naar een oplossing.”

De Qr-betalingen van Bancontact zijn de eerste betalingen die zijn geïntegreerd in de app, maar daar komen later ook andere methodes bij, aldus het persbericht. “Meer en meer consumenten willen mobiel betalen en beschikken vandaag al over tal van betaalmethodes. Als handelaar is het niet eenvoudig om te weten welke je moet aanbieden.

CCV, wil uiteindelijk niet alle mobiele betaalmethodes bundelen in de app, maar ook ervoor zorgen dat kaartbetalingen ook geaccepteerd kunnen worden met CCV Tap & Go. De organisatie benadrukt dat de app dus geen nieuwe betaalmethode is, maar dat juist alle bestaande methodes op één plek worden gebundeld.

“Onze visie is dat handelaren de consument moeten volgen en de betaalmethodes moeten aanbieden waarmee de consument wil betalen. Die consument wil vandaag vooral nog met de kaart betalen: de betaalterminal is dus nog niet dood. Er is echter een steeds grotere groep die ook met de smartphone wil betalen: daar spelen we nu op in met deze app,” aldus Arckens in het persbericht.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN