• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Gesteggel om winkels op reislocaties

Gesteggel om winkels op reislocaties

Door Yasmine Esser

12 mei 2015

Retail

De Benetton familie is niet alleen eigenaar van het modemerk dat hun naam draagt. De Italianen zijn ook in het bezit van de World Duty Free Group, een bedrijf met 550 winkels op travel locaties in twintig landen. Daar wil de familie echter van af. Volgens de Italiaanse toezichthouders verloopt dat proces niet helemaal eerlijk.

De Benettons zijn in het bezit van 50,1 procent van de aandelen in het bedrijf met travel retail. Dit loopt via de holding Edizione. De familie wil het bedrijf voor 3,6 miljard euro verkopen aan een Zwitserse partij. Maar volgens Consob, de Italiaanse aandelenmarkt regulator is dat niet in de haak, omdat de familie een aanzienlijk hoger bod van een Chinese onderneming heeft genegeerd.

Benetton familie erkent dat er hogere bieders waren voor de World Duty Free Group

De Zwitserse partij is de internationale vliegveld retailer Dufry. Als het bedrijf inderdaad de nieuwe eigenaar wordt van de World Duty Free Group, is Dufry de grootste travel retail groep ter wereld. Het bedrijf heeft dan winkels op grote luchthavens als London Heathrow en John F Kennedy in New York.

Benetton geeft toe dat Dufry niet de partij was met het hoogste bod. "Maar het probleem was dat de hogere bieders allemaal voorwaarden hadden," zegt Gianmario Tondato da Ruos van de World Duty Free Group tegen de Moodie Report. Onzin, volgens de Chinese partij. "De voorwaarden in ons aanbod waren niet anders dan de voorwaarden van de winnende offerte," zegt een woordvoerder tegen de Financial Times.

De Italiaanse toezichthouder Consob gaat de zaak nu onderzoeken.

belastingvrij
Benetton
Benetton Group
consob
dutyfree
Edizione
Gerzon
Travel
Travel Retail
vliegveld