• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • FNG sluit Nederlandse vestigingen Promiss en deel Nederlandse Steps-winkels

FNG sluit Nederlandse vestigingen Promiss en deel Nederlandse Steps-winkels

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

FNG gaat bij modemerken Promiss en Steps focussen op de verkoop via digitale kanalen. De Nederlandse winkels van Promiss zullen sluiten en ook nog eens 38 Nederlandse winkels van Steps zullen de deuren dicht doen, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Het gaat om dertien Nederlandse Promiss-winkels. Het merk opende in 2018 de eerste Belgische vestiging in Sint-Niklaas. Steps telt in Nederland 44 winkels, zo is te zien op de website. Op dit moment komt de helft van de omzet van beide merken al uit de digitale verkoopkanalen. Daarom zal nu de focus verschuiven naar de verkoop via eigen webshop en via online partners. Winkels die nog overblijven zullen de functie van flagship of experience store gaan vervullen.

De sluiting van de Nederlandse winkels heeft effect op in totaal 234 werknemers, waarvan een deel vast en een deel tijdelijk. Met een gedeelte daarvan wordt individuele afspraken gemaakt over herplaatsing binnen andere FNG-formules binnen Nederland.

De winkelsluitingen zijn de nieuwe stap in de digitalisering van FNG. “De digitale ontwikkeling binnen de fashion retail is onmiskenbaar en ook FNG evolueert mee,” aldus Richard Turk, managing director FNG Nederland, in het bericht. “Wij zien wekelijks een verdere versnelling in het online shopgedrag van onze klanten. Zij weten de eigen webshops en de Promiss en Steps collectie bij andere online spelers goed te vinden. Door vanaf nu volledig te focussen op dit digitale succes kunnen we onze klant nog beter en sneller bedienen met actuele en kwalitatieve mode voor werk en vrije tijd. We zetten hiermee een belangrijke stap in het realiseren van onze eerder gecommuniceerde doelstelling om van FNG een volledig modern georganiseerde fashion retail groep te maken.”

Maandagochtend maakt FNG eveneens bekend dat het een commerciële overeenkomst is aangegaan met Feniks Holding BV, het moederbedrijf van E5 Mode. Meer daarover leest u hier.

Hoofdbeeld: de eerste Promiss winkel in België (2018)

FNG
FNG Groep
promiss steps