• Home
  • Nieuws
  • Business
  • FNG sluit commerciële overeenkomst met moederbedrijf E5 Mode - geen intentie voor overname

FNG sluit commerciële overeenkomst met moederbedrijf E5 Mode - geen intentie voor overname

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

FNG heeft geen intentie om E5 Mode over te nemen. De mode groep spreekt in een persbericht officieel de mediaberichten van de afgelopen dagen tegen. FNG heeft wel een commerciële overeenkomst bereikt met Feniks Holding BV, de holding boven E5 Mode.

Feniks Holding BV is een commerciële overeenkomst aangegaan met het aankoopplatform van de FNG groep. Dit aankoopplatform is al jaren actief in Turkije, Indië en China. Door de overeenkomst kan E5 Mode gebruik maken van voordelen van het platform en de bijbehorende aankoopvoorwaarden. Het krijgt ook toegang tot de expertise en schaalvoordelen van FNG.

“De vraag om het aankoopplatform ter beschikking te stellen aan derden is al langer aanwezig. FNG heeft daar de voorbije periode op ingespeeld en het aankoopplatform opengesteld voor derden,” aldus het officiële bericht. “We reiken hiermee de hand aan andere Benelux fashion & shoe retailspeler, waardoor lokale spelers sterker staan,” aldus CEO Dieter Penninckx in het bericht. “Een divers lokaal aanbod via lokale spelers, met lokale service en daaraan gekoppelde tewerkstelling, vermijdt dat de consument nog meer richting buitenlandse webshops evolueert. Voor FNG betekent de terbeschikkingstelling van het aankoopplatform uiteraard ook een belangrijk bijkomend schaalvoordeel, waarvan onze groep en onze aandeelhouders zullen kunnen meegenieten.”

FNG sluit alle Nederlandse Promiss en 38 Steps winkels

FNG neemt daarnaast de volgende stap in de digital first strategie, zo meldt het bedrijf in een ander persbericht op maandagochtend. Het sluit alle Nederlandse Promiss winkels en 38 van het Nederlandse winkelbestand van Steps. De winkels sluiten in het voorjaar van 2020, een specifieker tijdstip wordt in het persbericht niet genoemd. De sluiting van de Nederlandse winkels heeft effect op in totaal 234 werknemers, waarvan een deel vast en een deel tijdelijk. Met een gedeelte daarvan wordt individuele afspraken gemaakt over herplaatsing binnen andere FNG-formules binnen Nederland. De helft van de omzet van beide merken komt dit moment al uit de digitale verkoopkanalen, zo meldt de groep.

Hoofdbeeld: Steps S17 campagne via FNG

FNG
FNG Groep
Promiss
Steps