• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Fabienne Chapot strijkt neer in Antwerpen

Fabienne Chapot strijkt neer in Antwerpen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Nederlands merk Fabienne Chapot opent dit jaar de eerste Belgische winkel. Het merk opent dit jaar haar deuren in Antwerpen, zo meldt Fabienne Chapot tegen FashionUnited.

De winkel in Antwerpen wordt de eerste winkel buiten de Nederlandse landsgrenzen. “We gaan onze eigen retail dit jaar uitbreiden,” aldus Chapot tijdens een telefonisch interview. Dit jaar zal alleen in Antwerpen een buitenlandse winkel geopend worden, maar in 2019 staan er meer winkels op de planning van het merk. Dit gaat dan vooral om landen waarin het merk al aanwezig is door middel van retailers. Op dit moment is Fabienne Chapot aanwezig in zowel Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

De Belgische winkel, de precieze openingsdatum is nog niet bekend, zal volgens het nieuwe retailconcept ingericht worden. Dat concept wordt begin dit jaar al geïntroduceerd in de huidige winkels van Fabienne Chapot in Nederland, waaronder de vestiging in de Negen Straatjes.

Eerste Belgische winkel voor Fabienne Chapot

Het merk wordt in België onder andere al verkocht bij Gare de Robe in Brugge, Happinez in Kortrijk, Luxury Shop in Luik en L’Oxygene in Oostende. Het merk, vroeger bekend als Fab., wilde zich na de naamsverandering meer op de internationale markt richten. De naam Fabienne Chapot zou verdere internationale expansie mogelijk maken, wat nu kracht bij wordt gezet door de opening van de eerste buitenlandse winkel. “Internationaal slaat het ontzettend aan, dus willen we doorpakken. We zijn echt stappen aan het maken.”

Fabienne Chapot staat vooral bekend om de kleurrijke prints in de collecties. Naast kleding, dat het merk twee jaar geleden introduceert, is het merk vooral groot geworden met verschillende accessoires zoals tassen en schoenen. Afgelopen week presenteerde het merk de nieuwe Winter 2018 collectie, waar voor het eerst ook winterjassen in te zien waren. Eind dit jaar introduceert het merk eveneens een gehele collectie homewear, naast de huidige collectie tablewear.

Beeld: Fabienne Chapot Winter 2018 / Team Peter Stigter

Fabienne Chapot