• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Europese huurprijzen top retaillocaties stijgen het meest ter wereld

Europese huurprijzen top retaillocaties stijgen het meest ter wereld

Door Caitlyn Terra

loading...

Retail |KAART

Volgens een nieuw rapport van onderzoeksbureau CBRE stijgen de huurprijzen van top retaillocaties in Europa als enige regio ter wereld. In de andere regio’s die zijn onderzocht, zoals geheel Amerika en de APAC, zijn gemiddeld alleen dalingen te zien. In Europa zijn het afgelopen jaar, geëindigd in Q1 2017, de huurprijzen gemiddeld gestegen met 4.3 procent.

In de top tien met hoogste huurprijzen voor panden op een toplocatie staat New York op nummer één, gevolgd door Londen op de tweede plaats en Hong Kong op de derde plaats. Parijs staat op de vierde plaats als enige andere Europese stad in de top tien. De huur in New York bedraagt 3.240 dollar (2.815 euro) per vierkante meter. In Londen betaal je per vierkante meter een bedrag van 1.753 dollar (1.523 euro) en in Parijs 1.315 (1.142 euro) dollar.

In West-Europa is de stijging van de huurprijzen volgens CBRE vooral te danken aan de grote vraag naar panden op toplocaties, maar een klein aanbod. Merken zijn vooral op zoek naar een pand vanwege goede zichtbaarheid naar consumenten toe. Ook de economie in West-Europa, vooral in Ierland en Spanje trekt aan en retailers zijn bereid de hoge prijzen te betalen om zo hun aanwezigheid in Europa uit te breiden.

In totaal heeft CBRE de huurprijzen van 92 steden wereldwijd onderzocht. Opvallend genoeg stijgen de prijzen in Rotterdam met 6 procent sneller dan de huurprijzen van Amsterdam, waar de toename zo’n 3 procent bedroeg. Rotterdam staat op nummer 14 in de lijst met snelste stijgers. Ook Utrecht zag een stijging van 3 procent. In de top 92 wordt ook Brussel genoemd, maar daar bleven de huurprijzen gelijk.

Kaart: De top 10 snelst groeiende retailhuren wereldwijd

Bent u benieuwd naar de snelst groeiende retaillocaties wereldwijd? U vindt de top 10 steden met snelst stijgende huurprijzen op de wereldkaart. Daarnaast benoemt FashionUnited de grootste daler per onderzochte regio.

Instructions:Open het menu door op de knop te klikken in de linkerhoek van het menu en klik op de iconen in de kaart om meer te leren over de locaties en de huurprijzen.

Tip: Voor een optimale ervaring raden we aan om de kaart full screen te bekijken. Klik op de knop in de rechterhoek ‘view larger map’.

Lees meer over retailhuren in Nederland: Retailhuren Nederland stijgen het hardst in Rotterdam

Beeld: Pexels

Huurprijzen
Retail
retaillocaties