Esprit keert in 2016 terug naar Canada

Modemerk Esprit maakt in de lente van 2016 zijn herintrede in Canada met een eerste eigen winkel. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een persbericht.

“We zijn erg blij met de mogelijkheid om terug te keren in Canada,” zei Dieter Messner, die bij Esprit manager is van de regio´s Europa, Amerika en het Midden-Oosten. “Ons merk is ooit opgericht in Noord-Amerika, en we zijn ervan overtuigd dat de Canadese consument het merk de afgelopen jaren heeft gemist. We denken daarom dat we, met behulp van onze distributiepartner Freemark Apparel Brands (FAB) Inc., het merk Esprit op een succesvolle manier in Canada kunnen neerzetten.”

Net als Messner denkt ook FAB Inc. sales vice-president Lawrence Routtenberg dat de Canadese consument blij zal zijn met de terugkeer van Esprit. Volgens Routtenberg komt dit vooral door de goede prijs-kwaliteitverhouding van het merk. “Consumenten kunnen een gemixt aanbod verwachten waarin alle lijnen uit Esprit´s portfolio terugkomen, zoals Edc, Casual, Bodywear, Accessoires en Sport.”

Esprit begon in 2012 met de terugtrekking uit Noord-Amerika, meldt Textilwirtschaft. Het bedrijf had toen 93 winkels in de Verenigde Staten en Canada. In mei van dit jaar zei CEO José Martínez al dat een terugkeer naar Canada niet ondenkbaar was, mits het bedrijf een geschikte partner zou vinden. Een terugkeer naar thuisland de Verenigde Staten staat voorlopig nog niet op de agenda.

Esprit werd in 1968 opgericht in de Verenigde Staten. Het merk heeft inmiddels ruim 7.800 verkooppunten in 40 landen, waaronder Duitsland, China en Groot-Brittannië.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN