• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Mede-oprichter The North Face en Esprit overleden na kajakongeluk

Mede-oprichter The North Face en Esprit overleden na kajakongeluk

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Een ongeluk tijdens het kajakken heeft het leven gekost van Douglas Tompkins: een van de oprichters van The North Face en Esprit. De 72-jarige zakenman is dinsdag overleden.

Tompkins, die bekend stond als een natuurbeschermer, was op dinsdag aan het kajakken met vijf anderen op het Chileense General Carrera meer toen de boot waarin hij zich bevond omsloeg. Het water waarin Tompkins terecht kwam had naar verluid een temperatuur van ongeveer vier graden, en hij werd dan ook ernstig onderkoeld afgevoerd naar het ziekenhuis. “Doug was een gepassioneerde natuurbeschermer, en de dingen die hij heeft gedaan voor het milieu zullen ervoor zorgen dat deze gebieden ook door toekomstige generaties kunnen worden ontdekt,” meldde een woordvoerder van The North Face.

Tompkins richtte outdoormerk The North Face in 1966 op, en in 1968 begon hij samen met Jane Tise en zijn toenmalige vrouw Susie Tompkins Buell modebedrijf Esprit. Tompkins verkocht zijn aandeel in de Amerikaanse tak van Esprit in 1989. The North Face is sinds 2000 onderdeel van VF Corporation, dat onder andere ook eigenaar is van Eastpak, Lee en Vans. Tompkins hield zich de afgelopen tijd bezig met natuurbescherming in Argentinië en Chili.

Beeld: Mashable.com

Esprit
The North Face