• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Empty Shop strijkt binnenkort neer in Mechelen

Empty Shop strijkt binnenkort neer in Mechelen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na Antwerpen en verschillende buitenlandse steden, krijgt Mechelen binnenkort ook een Empty Shop. Van 24 tot en met 26 maart zal de pop-up store haar intrek nemen in het historische pand De Groene Hond, schrijft Het Nieuwsblad.

Het idee achter de Empty Shop is dat bijna iedereen in zijn of haar kledingkast vaak wel items heeft hangen die nog in goede staat zijn, maar toch nooit meer worden gedragen. De Empty Shop geeft deze kleding een tweede leven, door de stukken door te verkopen. De opbrengst wordt daarnaast aan een goed doel geschonken, in het geval van deze Empty Shop is dat Natuurpunt - een stichting die bossen aanplant.

Op sociale media wordt opgeroepen kleding te doneren, wat momenteel mogelijk is op diverse plaatsen in Mechelen. “En zo vullen we van 24 tot 26 maart de mooiste winkel van Mechelen met schenkingen,” aldus initiatiefnemer Sofie Vereyken. “We toveren het prachtige historische pand van De Groene Hond op de Korenmarkt drie dagen lang om tot de groenste winkel van Mechelen.”

Ook de kleding die na drie dagen nog niet is verkocht, zal op een goede plek terechtkomen. Deze stukken zullen namelijk worden geschonken aan De Keeting: een vereniging die zich inzet voor minder bedeelden.

Beeld: Empty Shop Mechelen Facebook

Empty Shop