• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Elektronisch betalen: Nog 21 procent handelaren accepteert alleen cash

Elektronisch betalen: Nog 21 procent handelaren accepteert alleen cash

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld via CCV

Per 1 juli moeten alle handelaren in België een vorm van elektronisch betalen aanbieden. Betaaldienst CCV meldt dat 21 procent van de handelaren op dit moment nog een optie voor elektronisch betalen biedt, zo blijkt uit een onderzoek.

Er zijn verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen accepteert 18 procent van de ondervraagde handelaren nog geen elektronische betalingen, in Wallonië loopt dit al op tot 26 procent. Provincie Luik spant in Wallonië de kroon, daar accepteert 33 procent nog geen elektronische betalingen. In Vlaanderen is dit Limburg, waar het gaat om 24 procent.

Handelaren geven aan dat ze nog geen mogelijkheid hebben ingevoerd voor elektronische betalingen omdat het te duur is en omdat klanten er niet naar vragen. Uit het onderzoek komen deze twee redenen bovenaan te staan. Het onderzoek onder consumenten laat echter zien dat 50 procent van de consumenten een andere winkel zoekt wanneer blijkt dat men niet elektronisch kan betalen. 63 procent geeft aan het zeer vervelend te vinden wanneer men niet elektronisch kan betalen in een winkel.

Opvallend is dat 22 procent van de ondervraagde handelaren aangeeft geen optie voor elektronisch betalen aan te gaan bieden, ook al wordt het verplicht.

ccv