• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Eerste soldenweek 40 procent minder omzet’

‘Eerste soldenweek 40 procent minder omzet’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De eerste week van de wintersolden is geen knaller geweest, zo blijkt uit uitspraken van Mode Unie en NSZ. Beide organisaties melden een gemiddelde omzetdaling van 40 procent, zo blijkt.

De wintersolden is uiteraard anders dan andere jaren. Allereerst begon de solden op een maandag, in plaats van op een zaterdag. Daarnaast is het nog steeds niet toegestaan om te shoppen per twee en blijven de koopjesfanaten uit Nederland en Duitsland weg.

Mode Unie pleit ondertussen voor een extra steunmaatregelen voor de modesector. De organisatie ziet graag een margecompensatie, zodat handelaren enige financiële ruimte hebben voor het nieuwe seizoen. Het slechte winterseizoen, met gemiddeld 28,3 procent minder verkoop, en de karige solden, zorgt ervoor dat de handelaren met grote voorraden zitten en met liquiditeitsproblemen.

Image: Artem Beliaikin / Unsplash

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Coronavirus
Lockdown
Solden
Wintersolden