Eerste gecombineerde Hema en AH winkels in Utrecht en Rotterdam

De eerste twee pilotwinkels van Hema en de Albert Heijn zijn bekendgemaakt, deze worden geopend in Utrecht (Oudegracht) en Rotterdam (Beursplein). In het persbericht schrijft Hema dat ze in hun winkels een volwaardig Albert Heijn-assortiment met verse en houdbare producten gaan verkopen.

In februari werd de samenwerking tussen Hema en de Albert Heijn aangekondigd. De CEO van de Albert Heijn, Marit van Egmond, liet destijds in het persbericht weten: “De tijd van klanten wordt schaarser en gemak wordt steeds belangrijker. Daarom zet Albert Heijn steeds meer in op winkels in binnensteden met invulling die specifiek voor die doelgroep is, zoals Allerhande Kookt, top to go en zelfscan.”

Hema maakte eerder bekend de ambitie te hebben om strategische partnerschappen aan te gaan, in zowel het binnen- als buitenland.

Sinds oktober 2018 is ondernemer Marcel Boekhoorn van investeringsmaatschappij Ramphastos Investments eigenaar van Hema. Met zijn bedrijf nam hij de keten, inclusief schulden, over. In boekjaar 2018 behaalde het bedrijf een recordomzet maar bleef onderaan de streep toch rood met een nettoverlies van 232,9 miljoen euro.

Geschreven door Kenza Benjekra

Foto: Hema

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN