• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • E-commerce België passeert 10 miljard grens

E-commerce België passeert 10 miljard grens

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Een nieuw record voor de Belgische e-commerce sector, zo blijkt uit de cijfers van de BeCommerce Market Monitor. Het afgelopen jaar passeerde de online markt de omzetgrens van 10 miljard euro.

Dankzij een toename van 11 procent aan online uitgaven, kwam de jaaromzet op 10,05 miljard euro terecht. Daarnaast steeg het aantal aankopen met 2 procent waardoor het totale aantal aankopen op 86,5 miljoen eindigde in 2017. Het aantal Belgen dat online aankopen doet, bleef echter wel gelijk met 8,4 miljoen. Het belang van de online markt in België is licht toegenomen, 17 procent van alle aankopen wordt inmiddels online gedaan, blijkt uit de cijfers van de BeCommerce Market Monitor.

De populariteit van online shopping blijkt in België voornamelijk te liggen in de dienstensector. Namelijk 63 procent van alle bestedingen aan diensten gebeurt online, de top 5 van de categorieën met het grootste aandeel online bestedingen zijn dan ook allemaal diensten. Producten worden in vergelijking maar voor 9 procent online gekocht.

De belangrijkste reden om online te kopen is volgens 40 procent van de ondervraagden het gemak om thuis iets te kunnen bestellen. De besparing van tijd speelt voor een derde ook een grote rol wanneer gekozen wordt om te bestellen bij e-tailers. Een paar punten van aandacht: de verzendingskosten en de leveringstijd. Meer dan vier op de tien vindt de verzendingskosten een struikelpunt en bijna een vijfde van alle ondervraagde wil een vrije keuze betreft de leveringstijd.

Beeld: Pexels.com

BECOMMERCE MARKET MONITOR
E-commerce