• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Duitse retailbond wil afschaffing 2G voor winkels: “2G zorgt voor grote verliezen”

Duitse retailbond wil afschaffing 2G voor winkels: “2G zorgt voor grote verliezen”

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Retail

Unsplash

Het gebruik van 2G, oftewel een coronatoegangsbewijs, bij winkels blijft een discussiepunt. Waar in Nederland deze week retailers aangeven als laatste redmiddel de coronapas te willen inzette, wil de Duitse retailbond juist van het 2G-systeem af, zo blijkt uit een persbericht.

De Duitse Retail Associatie heeft een onderzoek gedaan tijdens de laatste week van 2021 onder 1.000 retailers. Uit het onderzoek blijkt dat de 2G-regel voor winkels zorgt voor grote verliezen bij retailers terwijl zij nog steeds last hebben van lagere omzet dan voor de pandemie. De bond eist dan ook de nationale afschaffing van de coronapas voor winkels en een aanpassingen van de coronasteun voor ondernemers. De bond schrijft dat het gebruik van mondmaskers in winkels bewezen zeer effectief zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat non-food retailers een omzetverlies van 29 procent te verduren kregen in de laatste week van 2021, terwijl zonder restricties eerder dit jaar het omzetverlies ‘relatief klein was met acht procent’.

Lees ook:
2G
coronapas
Coronavirus
Lockdown
Scroll down to read more