• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Deense Rains opent Antwerpse winkel

Deense Rains opent Antwerpse winkel

Door Christin Ho

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het regent jassen in de Antwerpse Kammenstraat met het eerste filiaal van het Deense Rains op Belgische bodem. Fashionunited nam een kijkje.

Het Deense outerwear merk verleidt sinds 2012 Belgische retailers; op dit moment zijn er negen verkooppunten in België. Na Aarhus (Denemarken), Parijs (Frankrijk), Melbourne (Australië) en Shenzhen (China) krijgt Antwerpen nu ook een eigen Rains winkel. Het bewijs dat het Deense merk steeds populairder wordt en succesvol kwaliteit met functionaliteit combineert. “België is sinds het prille begin een belangrijke afzetmarkt geweest. De Belgische retailers en influencers hebben onmiddellijk Rains in de armen gesloten. De Rains store in Antwerpen is onze manier om hen te bedanken,” zegt Rains' marketing manager Rickey Lindberg.

De keuze voor Antwerpen is vanzelfsprekend, stelt Lindberg. "Als één van de meest bruisende cultuursteden en een levendige modescene in de Benelux, is de stad met haar beroemde kunstacademies en zelfbewuste jonge generatie gemaakt voor een Rains store.”

Het minimalistische interieur met wit- en grijstinten, afgewerkt met zacht multiplex hout sluit aan bij het dna van Rains: strakke lijnen zonder poespas, maar wel met eigen accenten. "De winkel in Antwerpen is smal, maar diep en opgevat als een ruimte met vier grote spiegels die fungeren als digitale doorkijk displays, en grafische story boards.”

Naast de vaste lente- en herfstcollecties bestaande uit regenjassen en tassen met eenvoudige details voor een sportieve en hippe look, zijn ook de gelimiteerde collecties beschikbaar gedurende de zomer. "De opening van de winkel in Antwerpen gaat gepaard met een pre-launch party van de exclusieve Rains LTD. collectie. Ook een selectie van exclusieve producten zoals rugzakken, zonnebrillen, rubberen petten, outdoor dekens en lifestyle boeken zijn verkrijgbaar,” aldus Lindberg.

Foto: Rains

Rains