• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Decathlon blijft tweedehands sportspullen goed verkopen’

‘Decathlon blijft tweedehands sportspullen goed verkopen’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Foto: Decathlon

Van de ruim veertigduizend tweedehands Decathlon-sportproducten die de winkelketen sinds afgelopen winter aanbood werd circa tachtig procent verkocht. Dat zegt Jasper Buijs, Leader Sustainability bij Decathlon, tegen de Gazet van Antwerpen.

In het najaar van 2021 startte Decathlon rondom Black Friday met de tijdelijke terugkoop en verkoop van tweedehands sportartikelen. ‘Terwijl het huidige consumptiepatroon hoofdzakelijk gericht is op kortetermijngebruik en het kopen van een nieuw product in plaats van het oude te herstellen, willen we het hergebruik van producten stimuleren,’ zo zei Arnaud De Coster, hoofd Second Life Retail bij Decathlon, destijds tegenover RetailDetail.

Die actie ‘bleek meteen een enorm succes’, zegt Buijs. Het bedrijf besloot daarom de verkoop van tweedehands artikelen permanent mogelijk te maken. Het gaat om zowel kleding, accessoires als ander sportmateriaal, zoals fietsen. Belangrijk is vooral dat het materiaal in goede staat is, benadrukt Buijs. Vooral de fietsen zijn erg populair. “We kunnen de vraag nauwelijks bijhouden.”

Wie gebruikte sportspullen via Decathlon wil verkopen kan de spullen direct bij de keten inleveren. Die verzorgt daarna het verkoopproces. “Je komt gewoon langs met je materiaal, er wordt een prijs overeengekomen en de klant krijgt voor dat bedrag meteen een waardebon van Decathlon,” aldus Buijs. “Voor de toekomstige kopers van het materiaal geven wij bovendien garantie.”

Decathlon
Tweedehands