• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Ook Decathlon, Kiabi en Xandres zien af van Black Friday’

‘Ook Decathlon, Kiabi en Xandres zien af van Black Friday’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Olya Kobruseva via Pexels

Winkelketens Decathlon en Kiabi doen dit jaar niet mee aan uitverkoopdag Black Friday. Ook het Belgische label Xandres haakt af, zo blijkt uit berichtgeving van RetailDetail. Het gebeurt steeds vaker dat winkelketens nadrukkelijk te kennen geven niet aan Black Friday mee te willen doen.

Van 25 tot en met 28 november, het weekend rond Black Friday, focust Decathlon niet op koopjes maar juist op hergebruik en recyclage. “Terwijl het huidige consumptiepatroon hoofdzakelijk gericht is op kortetermijngebruik en het kopen van een nieuw product in plaats van het oude te herstellen, willen we het hergebruik van producten stimuleren” aldus Arnaud De Coster, hoofd Second Life Retail bij Decathlon, tegenover RetailDetail.

Gedurende het weekend kunnen klanten oude sportartikelen inleveren bij Decathlon in ruil voor bijvoorbeeld loyalty-punten. De artikelen worden dan opgeknapt en opnieuw verkocht. Wat niet verkocht kan worden, wordt gerecycleerd.

Ook Xandres richt de aandacht liever op hergebruik. Bij Xandres kunnen klanten van vrijdag 26 tot en met 29 november hun Xandres-kledingstukken inleveren om deze te laten repareren in het eigen atelier van het label. Kiabi, tot slot, organiseert met Black Friday ook geen kortingsacties. In plaats daarvan heeft de keten besloten op vrijdag 26 en zaterdag 27 november per bestelling vijftig eurocent te doneren aan hulporganisatie Resto du Coeur.

Black Friday
Decathlon
KIABI
Xandres