• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Comeos: ‘Consumptiecheque niet geldig in negentig procent van de winkels’

Retail

Beeld via Pexels

Comeos: ‘Consumptiecheque niet geldig in negentig procent van de winkels’

Door Sylvana Lijbaart

26 mei 2021

Handelsfederatie Comeos roept op gebruik van de consumptiecheque uit te breiden naar alle winkels, zo luidt het persbericht van de handelsfederatie. Volgens Comeos wordt de cheque op dit moment in 90 procent van de winkels geweigerd.

Het doel van de consumptiecheque was extra koopkracht te geven aan werknemers en als ondersteuning voor de horecazaken en handelaars te dienen die getroffen zijn door de coronacrisis. De cheque is in juli 2020 in het leven geroepen.

De cheques werden aan honderdduizenden werknemers uitgedeeld. Echter kon deze nog maar moeilijk besteed worden. Het is volgens Comeos onduidelijk voor de consument waar de cheque te gebruiken is. Zo is de cheque nu alleen geldig in de horeca, sport, cultuur en in kleinere handelszaken die minder dan tien werknemers in dienst hebben. Dominique Michel, CEO van Comeos, snapt niet dat de consumptiecheque niet overal geldig is. “Alle winkels hebben toch geleden onder de coronacrisis of niet? Als uw winkel noodgedwongen moest sluiten, dan maakt het toch niet uit of het om een kledingketen gaat of om een kleine boetiek om de hoek. Ze hebben allebei evenzeer verlies geleden. Als de consumptie nu wordt aangemoedigd met de consumptiecheque of binnenkort de coronapremie, dan moet die overal kunnen gebruikt worden en niet enkel in de kleine winkels. Dat moet rechtgezet worden”, aldus Michel in het persbericht.

De handelsfederatie pleit voor vereenvoudiging, zodat de cheque in alle winkels gebruikt kan worden en de onduidelijkheid verdwijnt.