De concumptiecheque mag straks wellicht alleen gebruikt worden in kleine winkels, zo meldt een persbericht van Comeos. De federatie voor handel en diensten meldt dat er een wetsvoorstel in de Kamer klaar ligt dat het gebruik van de consumptiecheque beperkt tot handelszaken die minder dan tien personeelsleden in dienst hebben.

De regering kwam met verschillende maatregelen om de economie weer aan te zwengelen na de lockdown. De consumptiecheque, waarbij consumenten via hun werkgever een cheque van 300 euro konden krijgen, is daar een voorbeeld van. Eerst zou die cheque besteed kunnen worden in de horeca- en cultuursector, maar nu is het voorstel waar nog over gestemd moet worden, om dat uit te breiden met winkels.

Comeos is absoluut niet te spreken over het voorstel om het gebruik van de cheque te beperken tot kleine winkels met minder dan tien werknemers. Dat zou namelijk betekenen dat alle winkelketens afvallen voor besteding van de cheque, terwijl ook zij dicht moesten tijdens de lockdown en daardoor zo’n 8 miljard euro aan omzet misliepen, zo meldt de brancheorganisatie. Dominique Michel, CEO van Comeos, zegt daarom in het persbericht dat hij de parlementsleden verzoekt het voorstel van de Kamer niet goed te keuren. “Door corona staan in onze sector bijna 50.000 jobs op de helling. Daarom hoop ik dat de cheque straks in alle winkels die verplicht moesten sluiten besteed kan worden. We hebben elke relancemaatregel hard nodig.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN