Betaalverwerker CCV roept België op het Nederlandse voorbeeld te volgen. In Nederland is het limiet voor contactloos betalen al verhoogd, maar in België nog niet. CCV wil dat snel werk wordt gemaakt van het verhogen van het limiet. “Er is geen reden om het niet te doen,” aldus CCV CEO Dimitri Beck in het persbericht van het bedrijf.

“Alle argumenten zijn pro, het veiligheidsrisico is bevattelijk en het is een zeer nuttige maatregel voor de volksgezondheid in tijden van corona.” Beck ziet graag het limiet per betaling stijgen naar 50 en gecumuleerd van 50 naar 100 euro. “Minder fysiek contact betekent minder kans op besmetting. We mogen niet langer wachten.”

Om het limiet te verhogen moeten betaalverwerkers een aantal parameters in de systemen aanpassen, moeten betaalschema’s zoals Mastercard, Visa en Bancontact hun regels aanpassen en moeten Belgische banken instellingen aanpassen. Het gebrek aan een Belgische Betaalvereniging zorgt dat de verandering enkele voeten in de aarde heeft. CCV roept dan ook op om een dergelijke vereniging op te richten zodat in de toekomst sneller gehandeld kan worden. Omdat er nu geen vereniging is zou minister Muyle in kunnen staan voor de coördinatie van het proces op dit moment, aldus Beck.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN