• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Brusselse winkelstraten: meeste bezoekers voor Nieuwstraat

Brusselse winkelstraten: meeste bezoekers voor Nieuwstraat

Door Arjan Ranjbar

12 dec. 2017

Retail

De Nieuwstraat is nog altijd de drukst bezochte winkelstraat van Brussel. Dit blijkt uit de nieuwste barometer 2018 van Atrium.brussels, het handelsagentschap van de regio, die de drukte in de Belgische hoofdstad monitort.

Met bijna 47.000 bezoekers per dag, oftewel 14 miljoen per jaar, is de Nieuwstraat net als in 2016 de drukst bezochte straat van Brussel. De straat doet het daarmee beter dan bijvoorbeeld de Anspachlaan en de Elsense Steenweg, alhoewel deze straten hun top-drie notering hebben weten te behouden. Ook de nummers vier en vijf, de Heuvelstraat en de Kleerkopersstraat, blijven ongewijzigd. Op plek zes een opvallende nieuwkomer: de Gentsesteenweg maakt voor het eerst haar opwachting in de lijst met drukste winkelstraten van de Belgische hoofdstad.

Julien Bacq, directeur retail en ontwikkeling bij het Brusselse handelsagentschap tegenover La Libre: “De binnenstad heeft het even moeilijk gehad, met een daling van de bezoekers in 2016, maar nadien heeft ze zich hernomen”, aldus Bacq.

Volgens Atrium hebben vooral lokale, kleine gebeurtenissen hun uitwerking op de bezoekersaantallen van een winkelstraat. Wegwerkzaamheden worden genoemd als voornaamste oorzaak van een daling in het aantal passanten. Ook het aanbod in een winkelstraat is van grote invloed op het aantal bezoekers, aldus Banq tegenover La Libra. De krant noemt als voorbeeld de Dansaertstraat: als gevolg van het vertrek van ketens als Buffalo en Zadig & Voltair noteerde de straat een bezoekersdaling van zes procent.

Beeld: Atrium

Atrium
barometer
Brussel