• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Brax neemt Belgische groothandel in eigen handen

Brax neemt Belgische groothandel in eigen handen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na meer dan twintig jaar neemt Brax de groothandel in België in eigen beheer, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Distributiepartner ARW uit Brussel had 18 Brax-winkels in beheer, samen met enkele franchisepartners, die nu over zullen gaan naar de Duitse moderetailer.

Per januari gaan 10 van de winkels over van ARW naar Brax en de overige acht zullen ‘met ondersteuning van franchisewinkels’ blijven. “Het was onze gemeenschappelijke wil en en gezamenlijk besluit van ARW en Brax om rekening te houden met verandering op de Belgische markten,” aldus Rik Wouters, eigenaar van ARW en Stefan Brandmann, CEO van Brax. “We zijn van mening dat we op deze manier nog meer kunnen inspelen op de vragen van de markt en voor onze klanten nog korter op de bal en via alle kanalen kunnen spelen,” aldus Brandmann. “Rik Wouters en zijn hele team hebben Brax in de afgelopen 20 jaar met passie ontwikkeld tot een vaste waarde op de Belgische markt.”

Voor Brax Belgium BVBA is Kris van Mierop, voorheen onderdeel van het management van de Doniger Fashion Group, aangesteld als managing director. Eveneens zal ‘bijna het hele Brax-team van ARW zich bij het nieuwe bedrijf voegen’. “Voor onze groothandel-partner in België verandert niet veel,” aldus Nils Schrahe, directeur international sales. Omdat het ARW-team verhuisd naar het nieuwe bedrijf blijven volgens Schrahe de contacten en service voor de klanten ‘op een hoog niveau’. Ook de showroom in Brussel zal op dezelfde plek gevestigd blijven.

België is het vierde land waarin Brax de distributie in eigen handen heeft genomen. Het Duitse bedrijf deed dit al eerder in Nederland, Zwitserland en Oostenrijk door middel van een eigen bedrijf.

Beeld: Brax website

Brax