• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bpost gaat op meer treinstations pakketautomaten plaatsen

Bpost gaat op meer treinstations pakketautomaten plaatsen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Een pakketautomaat van Bpost op station Antwerpen-Berchem. Beeld via Bpost.

Bpost en NMBS verlengen én breiden de samenwerking uit, zo is te lezen in een gezamenlijk persbericht. De komende zes maanden zullen op 70 Belgische stations pakketautomaten geplaatst worden. Op dit moment zijn er al 33 stations met dergelijke automaten.

Het uitrollen van extra pakketpunten bij NMBS past in de ambitie van Bpost om de eindklant meer en meer te motiveren te kiezen voor een afhaalpunt voor de levering van een pakket. Op de stations kunnen 24 uur per dag de pakketten worden afgehaald in de pakketautomaten. Welke stations de komende maanden een dergelijk pakketpunt krijgen is niet bekend. Wel melden NMBS en Bpost dat de keuze voor een station gemotiveerd wordt door het aantal bezoekers, de dichtheid van het bpost-netwerk in de buurt van de stations en uiteraard de noden van de klanten. Uit het bericht blijkt dat NMBS en Bpost de samenwerking hebben verlengd met vijf jaar.

Bpost startte al in 2011 met het plaatsen van publiek toegankelijke pakketautomaten in België. Op dit moment zijn er in België ruim 600 automaten te vinden.

Bpost