• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Bouw luxewarenhuis Meir tijdelijk stilgelegd, vergunning opgeschort’

‘Bouw luxewarenhuis Meir tijdelijk stilgelegd, vergunning opgeschort’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Meir. Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

De bouw van het nieuwe luxewarenhuis op de Antwerpse Meir ligt voorlopig stil. De omgevingsvergunning die nodig is om aan de werkzaamheden te beginnen is opgeschort, zo meldt De Standaard.

De omgevingsvergunning werd door het Antwerpse schepencollege vorig jaar uitgegeven aan projectontwikkelaar Meir Corner. Het project omvat een renovatie en hernieuwde invulling van een gebied op de hoek van de Meir en de Jezusstraat. Daar staan drie historische gebouwen en het voormalige pand van Proximus. De drie historische gebouwen zouden worden opgeknapt, het Proximus-pand zou worden vervangen door nieuwbouw. De Karel de Grote Hogeschool zou er een nieuwe campus krijgen op de bovenverdieping, op het gelijkvloers moest een luxueus warenhuis komen.

Bij de bekendmaking van de plannen kwam er al kritiek. Uiteindelijk tekenden vier vastgoedbedrijven bezwaar aan: Immo Meir 89-97 nv, Quinta Van Vyve nv, Mari O.G. Holding bv en Edelvalk bv. Zij vreesden dat de komst van een groot luxewarenhuis in de omgeving voor meer leegstand zou zorgen. Frederic Lenders vertegenwoordigt de vier. “Het gaat hen over het feit dat er 11.000 vierkante meter winkelruimte bijkomt, terwijl de Meir en omgeving te kampen hebben met een structurele leegstand,” zegt hij tegenover De Standaard. “Mijn cliënten vrezen dat dit het probleem enkel zal vergroten.” Met de nieuwe campus hebben de vastgoedbedrijven geen probleem, stelt hij.

De provincie Antwerpen wuifde het bezwaar eerst weg, maar in een beroep gaf de Raad voor Vergunningsbetwisten de vastgoedbedrijven gelijk. De komende drie maanden neemt de deputatie van de provincie het vraagstuk verder onder de loep.

Michiel Verhoeven van Meir Corner zegt het ‘vervelend’ te vinden dat de werkzaamheden niet kunnen starten, maar dat hij en zijn collega’s wel ‘geloven in onze slaagkansen’.

Meir
Meir Corner
vastgoed
warenhuizen