• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bevestigd: Belgische winkels gaan op 11 mei open

Bevestigd: Belgische winkels gaan op 11 mei open

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Alle winkels in België mogen vanaf 11 mei weer open, zo meldt eerste minister Sophie Wilmès na afloop van de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad op woensdag.

Aan de heropening zitten, zoals verwacht, voorwaarden verbonden. Per tien vierkante meter moet maar een klant gerekend worden en een klant mag maar 30 minuten in de winkel verkeren. Het dragen van mondmaskers is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden. Ook is de werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van de werknemers.

De Raad adviseert alleen op pad te gaan en boodschappen dicht bij huis of de werkplek te doen. “Excursies, toeristische activiteiten en samenkomsten blijven verboden,” aldus Wilmes. De eerste minister roept ook op om naar huis te gaan wanneer men merkt dat het druk op straat of in de winkelstraat is.

Groen licht: Belgische winkels mogen weer open op 11 mei

"De modesector haalt opgelucht adem nu definitief beslist is dat de sector opnieuw kan heropstarten op de eerder geplande datum van 11 mei. Modewinkels hebben zich de afgelopen week grondig voorbereid op een heropstart en zijn klaar om veilig en volgens alle maatregelen, terug klanten te ontvangen. De goesting om terug te openen is groot en modewinkeliers zullen met veel plezier hun klanten, die ze twee maanden moesten missen, opnieuw voorzien van deskundig advies en service", aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie. Hoewel Wilmes oproept een andere keer naar de winkelstraat terug te keren wanneer men merkt dat het druk is, heeft Mode Unie vertrouwen in de retailers en consumenten om zich aan de regels van social distancing te houden. “Consumenten oproepen om niet massaal te gaan shoppen: liever niet. Consumenten zijn na acht weken goed vertrouwd met social distancing en de bijkomende hygiënemaatregelen en zullen deze ook nu toepassen. Zaakvoerders en personeel zullen hier bijkomend extra op toezien", aldus Delanghe.

Meer lezen over de berichten gelinkt aan het coronavirus in de modeindustrie? Hier vindt u alle artikelen. Voor het internationale nieuws op de speciaal ingerichte pagina op FashionUnited.com klikt u hier.

Beeld: FashionUnited

Coronavirus
Detailhandel
Mode Unie
nationale veiligheidsraad
Retail