• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Belgische shops gespecialiseerd in het mannensegment

Belgische shops gespecialiseerd in het mannensegment

Door Katrien Huysentruyt

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Hoe zit het vandaag met het retailaanbod voor mannen in België? FashionUnited ging op zoek naar winkels die zich op de mannenmarkt richten en keerde terug met enkele Men only adressen in het high end, hippe en bespoke segment.

.NU Gent

Eind januari opent een gloednieuwe high-end mannen winkel in Gent. .NU gaat uit van Kevin De Coninck (brein achter de showroom Thirteentwelve) die zich ontfermt over het aanbod. Zijn man, interieurarchitect Merijn Degraeve, houdt zich bezig met de inrichting van het pand. .NU wil met merken als Haider Ackermann, Margiela, Calvin Klein, Marni, Alexander Wang, Helmut Lang, Joseph en Common Projects het gat in de Belgische markt vullen wat het designeraanbod voor mannen betreft. Specialere stuks worden gemixt met meer toegankelijke items en de shop gaat op zoek naar een goede balans tussen tijdloze stuks en trends. Ook accessoires en geuren zijn verkrijgbaar.

Foto: .NU

Rewind Men Gent

De mannenwinkel van het Gentse Rewind heeft zijn eigen identiteit en doelgroep, maar deelt toch dezelfde over wat mode zou moeten zijn met z’n hippe vrouwelijke tegenhanger. Eigenaar Christophe Urbain houdt van vernieuwing en heeft naast de Rewind-winkels ook nog enkele andere projecten. Wie weet zelfs een eigen herenlijn in navolging van de Rewind-vrouwencollectie? Rewind verkoopt een mix van eigentijdse, high end en betaalbare, exclusieve en tijdloze labels, zoals Dries Van Noten, Won Hundred, Carven, Raf Simons, 7d, Uniforms for the Dedicated, Hope, Libertine-Libertine, Stutterheim, Hope, Norwegian Rain, The Last Conspiracy, Comme Des Garcons.

Foto: Rewind

Verso Knokke

Met bijna twee decennia ervaring in luxemode is Verso de referentie voor high end fashion in Antwerpen voor dames en heren. De recentere winkel in het mondaine Knokke is gespecialiseerd in herenmode en verzamelt merken als Fendi, Maison Margiela, Prada, Moncler, Philipp Plein, Saint Laurent, Valentino, Stella McCartney en Marni onder een dak.

Stijl Men Brussel

Sonja Noël opende Stijl in 1984, dat met als stokpaardje Belgische designermode internationale faam verwierf. De winkel in de Dansaertstraat richt zich op vrouwen, op de Nieuwe Graanmarkt komen modemannen aan hun trekken dankzij de collecties van Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck, Raf Simons, Haider Ackermann, Stephan Schneider, Jan-Jan Van Essche, Sofie en D’Hoore en Rick Owens.

Conceptstores voor de cool kids

Heureux Brussel

Deze concept store biedt een consistente selectie items van over de hele wereld: kleding (van de truien van Hircus tot het ecologische Knowledge Cotton Apparel), accessoires, schoenen, tassen, grooming, stationary en tijdschriften. Eigenaar Sébastien Liefferinckx heeft geprobeerd een universum te creëren voor de moderne man. Daarbij letten hij op perfecte pasvormen, geweldige materialen en de kleine details die ertoe doen.

Morrison Antwerpen

Vlakbij het Antwerpse Modemuseum ligt mannenshop Morrison. De broertjes Olyslagers verkopen er de collecties van hun internationaal gesmaakte breiwerklabel Howlin' (een vervolg op het modemerk dat hun ouders ooit hadden), maar ook accessoires, muziek, zines en herenkleding van hippe labels als A Kind Of Guise, Veja, Stan Ray, Stutterheim, Beams+, Novesta en vele anderen.

Foto: Morrison

Centreville Brussel

Norse Project, Nanamica, Han Kjobenhavn, a Kind of Guise, Opening Ceremony, Jack Purcell, Saturday NYC, Libertine - Libertine, Gitman Bros, Ebbets, Armor Lux, Champion, Schoot, Elka... Deze mannenshop in hartje Brussel mixt internationale labels en verschillende stijlen om te beantwoorden aan de noden van de moderne man. Eind 2014 namen vrienden Jeremy Baur en Nicolas Volckrick het initiatief omdat ze vonden dat deze soort winkels ondervertegenwoordigd was in de hoofdstad. De focus ligt steeds op de details, materialen en productie (hoe, waar en door wie). Items in de shop zijn origineel, draagbaar en nuttig.

Helt Leuven

Karlien Vervecken van boxershortlabel Rauw verkoopt naast haar zelfontworpen ondergoed ook mannenkleding van Scandinavische merken in haar winkel in Leuven. ‘Helt’ betekent ‘helemaal’ in het Zweeds en heeft alles wat een man nodig heeft om stijlvol buiten te komen. Denk aan merken als Samsoe & Samsoe, Six Edges, Le Specs, Won Hundred, Arte.

Foto: Helt

L’Atelier Bleu Brussel

Vrienden Jordan Buggenhout en Missak Vehouni waren op zoek naar de perfecte spijkerbroek en dat resulteerde in 2016 in L’Atelier Bleu. Ze gaan prat op kwaliteit, duurzaamheid en service en zijn vooral trots op de enorme keuze aan denim uit Amerika, Japan en Europa. Het is de eerste echte jeanswinkel voor mannen in Brussel en je vindt er ook alles waarmee je je jeans wil combineren. Je kiest er uit merken als Sixtine's, Japan Blue, Bleu de Paname, Monokel, Stan Ray, La Paz, 3Sixteen of Escuyer.

Foto: L’Atelier Bleu

En ook nog: Bespoke

Echte heren shoppen hun garderobe bij een van de volgende instituten: Mercken,Degand, De Witte Duif en Café Costume. Vaak zitten ze al generaties in het vak, maken ze ook pakken op maat en stellen deze winkels met plezier een keurige outfit voor de klant samen. Doorgaans zijn er merken te vinden als Scabal, Herno, Gimo's, Van Gils, Etro, Hackett, Paul & Shark, Loro Piana, State of art, John Miller, Van Bommel, Caruso, Fiorio, Stetson, Hemley, Tom Ford, Brioni....

Foto's: De Witte Duif

Klik op de iconen op de kaart om meer te leren over de winkels en locaties.

Homepagefoto: Cafe Costume.

Belgische mannenmodewinkels
Cafe costume
Centreville
De Witte Duif
Degand
Helt
Heureux
L’Atelier Bleu
mannemodelabel
MANNENMODE
mannenmodewinkels
mannensegment
Menswear
Mercken
Morrison
MULTIMEDIA
.NU
Rewind Men
Stijl Men
Verso