• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Belgisch merk 29thOctober opent eerste fysieke winkel

Belgisch merk 29thOctober opent eerste fysieke winkel

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld via 29thOctober: boetiek in Brussel

Belgisch merk 29thOctober stapt zelf de fysieke retail in. Het merk opent deze week de allereerste eigen monobrandstore, zo bevestigt een woordvoerder aan FashionUnited. Het merk strijkt neer in Brussel aan de Joseph Stevenstraat.

29thOctober maakt kleding voor mannen en vrouwen op basis van leder, daim en duurzame wollen huiden, aldus het merk. Het werd in 1992 opgericht. 29thOctober heeft een eigen showroom, eveneens in Brussel. Daarnaast is de collectie van het merk te vinden bij retailers Bouvy, Aldo Rizzo, Schmitz en Gentleman & Sportswear. Online is het merk ook verkrijgbaar bij Wolf & Badger, naast de eigen webshop.

Over 29thOctober

De naam van het merk, 29thOctober, verwijst naar de geboorte dag van Manufer Gulcu, de oprichter van het merk. Gulcu wordt op 29 oktober 1961 geboren in een dorp in het Zuid-Oosten van Turkije. Tegen de leeftijd van 17 is hij al een ervaren couturier. In 1981 besluit hij Turkije te verlaten en naar België te gaan. Hij werkt onder andere voor modehuizen zoals Natan, Yves-Saint Laurent, Kris van Assche en Jean-Paul Knot. Inmiddels is 29thOctober een familiebedrijf. Sinds 2018 zijn de kinderen van Manufer, Benjamin en Lucie, ook betrokken bij het merk. Het atelier van het merk bevindt zich in Brussel.

Beeld via 29thOctober: boetiek in Brussel
Beeld via 29thOctober: boetiek in Brussel
Beeld via 29thOctober: boetiek in Brussel
Beeld via 29thOctober: boetiek in Brussel
29thOctober