• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Belgen kopen voor 2,6 miljard euro over de grens

Belgen kopen voor 2,6 miljard euro over de grens

Door Caitlyn Terra

2 jul. 2020

Retail

België staat in de jaarlijkse ranking van Cross-Border Commerce Europe op de achtste plaats. Belgen kochten in 2019 voor 2,6 miljard euro online over de grens, zo blijkt uit het rapport.

Cross-Border Commerce Europe onderzoekt jaarlijkse de zestien sterkste Europese landen met een focus op de cross-border prestaties vanuit zowel een consumentenperspectief als een zakelijke benadering, zo is te lezen in het rapport. De ranking wordt samengesteld aan de hand van vier parameters: online cross-border verkopen in Europa, cross-border online marktaandeel, cross-border consumentenvertrouwen en het percentage van cross-border web bezoekers.

België is stabiel gebleven in de ranking. Het land scoort goed op het gebied van consumentenvertrouwen in online cross-border e-commerce. De cross-border omzet is 18 procent gestegen in 2019 ten opzichte van 2018. Inmiddels wordt 26,5 procent van de online aankopen over de grens gedaan door Belgen. Over de grens kopen Belgen voornamelijk bij Zalando, Zara, H&M, Amazon, Wish, AliExpress, Bol.com en Coolblue.

België op achtste plaats in Cross-Border Commerce Europe ranking

De grootste zorgen bij consumenten als het aankomt op online shoppen bij webshops over de grens zijn de levertijden, verkeerd geleverde goederen, beschadigde goederen en het retourbeleid.

Duitsland wordt in de ranking van Cross-Border Commerce Europe aangemerkt als leider met de beste cross-border webshops en marketplaces. Dit heeft het land te danken aan e-commerce giganten zoals Zalando en Adidas. Duitsland heeft 116 cross-border webwinkels die in de Top 500 EU Cross-Border Retail ranking staan. “Duitsland is daarom toonaangevend omdat het de meeste cross-border webwinkels produceert,” aldus het rapport.

Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

Belgie
Cross-Border Commerce Europe
E-COMMERCE