• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • BeCommerce Market Monitor: online uitgaven van 7,35 miljard totaal

BeCommerce Market Monitor: online uitgaven van 7,35 miljard totaal

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De eerste drie kwartalen van dit jaar resulteerde in een online omzet van 7,35 miljard euro. Dit blijkt uit de BeCommerce Market Monitor, waarin een omzetstijging van 10 procent te zien is over de afgelopen negen maanden.

“De kaap van 10 miljard euro online bestedingen in 2017 lijkt nog steeds binnen handbereik,” aldus BeCommerce. “Om de kaap van 10 miljard te bereiken kijken we vooral naar het effect van nieuwe buitenlandse trends: ‘Black Friday’ en ‘Cyber Monday’ maakten dit jaar echt hun intrede in België,” aldus Bert Hendrickx, expert van Gfk, een van de partners van BeCommerce. “Amazon, met Amazon Prima, profileerde zich voor het eerst ook duidelijk naar de Vlaamse consument.”

In de eerste negen maanden bleef het aantal Belgen dat online winkelt nagenoeg gelijk, maar het aantal online aankopen steeg wel licht met 2 procent. Concreet zijn dit 63,6 miljoen meer aankopen dan in dezelfde periode voorgaand jaar. In het derde kwartaal stegen de uitgaven met 12 procent en bedroeg de omzet 2,45 miljard euro.

FashionUnited heeft navraag gedaan over de sectoren kleding en schoenen.

online uitgaven