• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Arte Antwerp opent een winkel in Brussel

Arte Antwerp opent een winkel in Brussel

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Streetwear mannenmodemerk Arte Antwerp opent 8 maart een nieuwe winkel in de Brusselse Antoine Dansaertstraat. Bertony Da Silva, oprichter en creatief directeur in een het persbericht: “Arte Antwerp creëert hiermee een eigen uitvalsbasis voor de Brusselse community. Het is een dynamische en internationaal georiënteerde community die we op deze manier eindelijk een stuk van het Arte Antwerp universum dichter bij huis kunnen bieden."

Bertony Da Silva richtte Arte op in 2009 en 'liet zich hierbij inspireren door zijn eigen stad Antwerpen, met als doel om hedendaagse straatcultuur, maar ook muziek, architectuur en andere kunstvormen te vertalen in zijn collecties', aldus het merk in een eerder persbericht.
In tien jaar tijd groeide het aanbod van een capsulecollectie T-shirts uit naar een volwaardig mannenmodemerk. In 2019 werd Arte uitgeroepen tot 'Fashion Brand of the Year' op de derde editie van de Belgian Fashion Awards. In 2020 voegde Arte Antwerp een vrouwenlijn toe. In thuisstad Antwerpen is de flagshipstore van Arte te vinden in de Kammenstraat. Het merk is tevens te koop bij geselecteerde retailers zoals warenhuis De Bijenkorf en via de eigen website.

Voor het interieur van de nieuwe vestiging werkte Arte Antwerp samen met opkomend Belgisch talent Orson Van Beek.

Beeld: Arte Antwerp. In de Brusselse winkel is een exclusieve reeks hoodies en T-shirts te koop.

Arte
Arte Antwerp