Het Zweedse merk Acne stroomlijnt de denim-collecties. Het vervangt de complete bestaande collectie met geheel nieuwe ontwerpen, zo meldt Acne in een interview met Business of Fashion.

Denim zal gaan vallen onder Acne Studios Blå Konst, Zweeds voor Blauwe Kunst. Drie permanente stijlen voor vrouwen en mannen zijn hier in te vinden en worden per seizoen aangevuld met andere modellen. Baggy, straight en skinny jeans hebben minder stretch dan huidige denimitems van Acne. Ook zijn maar enkele wassingen beschikbaar.

“Je moet altijd je output trimmen, zoals een bonsai. Het is belangrijk om die boom te laten groeien, maar we hebben nu wortels waardoor het makkelijker voelt om te knippen, een stap terug te nemen om weer vooruit te kunnen, zegt creatief directeur en mede-oprichter Jonny Johansson.

De ontwerpen zullen in dezelfde prijsklasse vallen als huidige denim items, van 190 tot en met 330 euro. Acne Studios Blå Konst wordt verkocht in winkels en retaillocaties van Acne en krijgt een winkel in Tokyo. Wanneer deze geopend wordt is nog niet bekend.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN