Accessorize vertrekt uit Nederland en België

In mei vorig jaar werden alle winkels nog opgefrist, nu zijn de filialen van Accessorize in Nederland en België gesloten. Consumenten die accessoires en kleding van de Britse keten willen kopen, kunnen alleen nog terecht op de internationale webshop, Eu.accessorize.com.

Op de Facebookpagina van het merk staat dat de alle Nederlandse winkels de afgelopen maanden één voor één de deuren hebben dichtgedaan. Net als in Antwerpen en Wijnegem. Ook het hoofdkantoor in Nederland zou al onbemand zijn. Vanmorgen was niemand bereikbaar voor een toelichting op het nieuws.

Accessorize vertrekt uit Nederland en België

Monsoon, een modemerk en ook het moederbedrijf van Accessorize, sloot 1 juli alle shop-in-shops in V&D.

In mei vorig jaar introduceerde Accessorize een nieuw winkelconcept in Nederland. In Groot-Brittannië bleek het nieuwe uiterlijk - voornamelijk lichter en met goud op de muren - al een succes. Ook werd het dertigjarig jubileum van Accessorize gevierd met een speciale collectie genaamd 'Z for Accessorize'. De Britse sieradenontwerpster Zara Simon creëerde een lijn voor Accessorize met kettingen, ringen, oorbellen en armbanden.

Accessorize ook weg uit Oostenrijk

Accessorize opende dertig jaar geleden in een klein pandje in Covent Garden, in Londen de eerste winkel. Tien jaar geleden haalde Jacqueline Opstelten het accessoiremerk naar Nederland. Ze is eigenaar en directeur van de Nederlandse tak. De eerste Nederlandse vestiging opende in augustus 2004 in Amsterdam. Later kwamen daar winkels in steden als Rotterdam, Utrecht en Maastricht, en filialen in België bij.

De formule maakte onlangs bekend zich ook terug te trekken uit Oostenrijk. Eind augustus moeten alle winkels daar gesloten zijn. Volgens het Oostenrijkse tijdschrift Woman kwam het als een verrassing dat Accessorize verdwijnt, ook voor de medewerkers van de keten. Zo zou het bedrijf nog steeds personeel werven met de tekst: 'Tot nu toe zijn er 8 winkels, maar er zullen veel meer volgen'.

Accessorize vertrekt uit Nederland en België

Accessorize kenmerkt zich door een breed assortiment modeaccessoires. Naast seizoensgebonden producten als slippers, bikini's, handschoenen en sjaals vormen tassen, sieraden, hoeden, riemen, haaraccessoires en ondermode een vast onderdeel van de collectie.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN