• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Aantal bezoekers winkelcentra opnieuw gedaald

Aantal bezoekers winkelcentra opnieuw gedaald

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Winkelcentra in België hebben in het tweede kwartaal opnieuw minder bezoekers ontvangen. Recente cijfers van de Belgian Luxembourg Council of Shopping Centers (BLCS) laten zien dat de bezoekersaantallen van de zestien grootste Belgische winkelcentra met 1,19 procent zijn gedaald, meldt Retaildetail.

Het aantal bezoekers voor de zestien winkelcentra, waaronder onder andere Wijnegem Shopping Center en Les Grands Prés vallen, kwam uit op bijna 21 duizend. “De daling is een mix van een aantal centra waar een stijging is en een aantal andere waar een daling is, maar waar het dalende aantal toch het overwicht heeft,” stelt Luc Plasman, general manager BLSC. “De daling is niet enorm, maar het blijft een trend die nu toch al even aan de gang is.”

De daling in bezoekersaantallen, die vorig jaar 3,3 procent bedroeg, werd het afgelopen eerste kwartaal nog onderbroken door een lichte stijgen. Dat was volgens Plasman met name te danken aan winkelcentrum Les Grands Prés in het Waalse Bergen, dat flink uitbreidde.

Volgens Plasman heeft het lagere aantal bezoekers echter geen grote negatieve invloed op de omzet van de winkelcentra. “We hebben daar nog geen cijfers van over de verschillende centra, maar de omzetcijfers zijn er beter aan toe dan de bezoekersaantallen.”

Beeld: FashionUnited

Winkelcentra