• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Docks Bruxsel trekt 2 miljoen bezoekers in eerste vier maanden

Docks Bruxsel trekt 2 miljoen bezoekers in eerste vier maanden

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Brusselse winkelcentrum Docks Bruxsel heeft sinds haar opening in oktober 2016 al 2 miljoen klanten mogen verwelkomen. Na een stroeve start, lijkt het shopping center op weg de doelenstellingen die het zichzelf heeft gesteld te behalen. Dat melden diverse media.

In een persbericht heeft Docks Bruxsel bekendgemaakt dat het op de dag van de opening 30.000 bezoekers trok, en dat dit aantal binnen twee weken was opgelopen tot 700.000 consumenten. Hiermee ligt het winkelcentrum naar eigen zeggen goed op schema om het doel van 5 miljoen bezoekers in het eerste jaar te behalen. Olivier Weets, projectontwikkelaar bij vastgoedbelegger Equilis, is tevreden over deze resultaten: “De cijfers verheugen ons. Bovendien opent het Food District, een vijftiental zeer uiteenlopende restaurants, zijn deuren pas in maart, wat de aantrekkingskracht van Docks Bruxsel nog zal verhogen.”

Hoewel eerder werd geschreven dat Docks Bruxsel juist te maken had met lege wandelgangen, reageert het winkelcentrum op de berichten door te stellen dat dit slechts zo lijkt. “De ruime gangen en open ruimtes bieden de bezoeker comfort en bewegingsvrijheid,” aldus architect-ontwerper David Roulin. “We voeren nieuwe shoppinggewoontes in en dat kan mensen die de drukte van een winkelcentrum gewoon zijn, in de war brengen.”

Thierry Debourse, hoofd Retail Benelux bij vastgoedbeheerder JLL verwacht dat Docks Bruxsel erin zal slagen binnen een jaar meer dan 5 miljoen bezoekers te trekken. Al moet worden opgemerkt dat bezoekersaantallen van de eerste maanden na een opening niet altijd heel veelzeggend zijn. “Na het enthousiasme voor het ‘’nieuwe’’, treedt altijd een duidelijke daling van de bezoekersaantallen op, waarna een gestage stijging volgt. Een winkelcentrum heeft zo’n drie jaar nodig om zijn plaats te vinden.”

Docks Bruxsel is gevestigd in de Belgische hoofdstad, en beslaat een totale oppervlakte van 56.000 vierkante meter. In het centrum bevinden zich winkels en horecagelegenheden, waaronder Superdry, Michael Kors en H&M.

Beeld: Docks Bruxsel website

Docks Bruxsel