80 procent van nieuw winkelcentrum Docks Bruxsel al verhuurd

Het duurt nog een jaar tot het nieuwe winkelcentrum Docks Bruxsel de deuren opent, maar 80 procent van de beschikbare ruimte is al verhuurd. Volgens De Tijd is het een reële mogelijkheid dat het hele centrum nog voor de opening volledig verhuurd zal zijn.

Enkele merken die zich in ieder geval in het nieuwe centrum zullen vestigen, zijn H&M, JBC, Michael Kors en Superdry. Equilis, de vastgoedontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het bouwproject aan de Van Praetbrug, investeert in totaal 210 miljoen euro in Docks Bruxsel. Volgens Equilis is het huren van een pand in het nieuwe centrum aantrekkelijk, omdat er weinig concurrentie in de buurt is. Daarnaast zal Docks Bruxsel het nieuwste winkelcentrum van de stad zijn, waar voor het laatst een nieuw centrum werd geopend aan het begin van de jaren tachtig. Twee andere winkelcentra die momenteel in aanbouw zijn, Neo en Uplace, zullen naar verwachting pas klaar zijn als Docks Bruxsel al open is.

“De bouw verloopt naar wens. We lopen zelfs iets voor op schema. Midden september zouden we volgens de huidige planning al volledig klaar kunnen zijn. De opening blijft evenwel gepland voor donderdag 20 oktober 2016,” vertelt Olivier Weets, de verantwoordelijke voor het project van Equilis, aan De Tijd.

Docks Bruxsel zal in totaal een oppervlakte van 56.000 vierkante meter beslaan, waarvan 41.000 vierkante meter bestemd is voor winkels en horeca. De overige ruimte zal worden benut voor evenementen en ontspanning. Equilis heeft voorspeld dat het nieuwe winkelcentrum ongeveer 1.000 nieuwe banen creëert.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN