• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘70 procent van Belgen voorstander voor dragen mondmaskers in winkels’

‘70 procent van Belgen voorstander voor dragen mondmaskers in winkels’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Afgelopen week besloot de Nationale Veiligheidsraad dat het voorlopig niet verplicht wordt om een mondmasker te dragen in winkels. Uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen, dat wordt ondersteund door UHasselt, KU Leuven en ULB, blijkt dat 70 procent van de Belgen voorstander is van een verplichting van het dragen van mondmaskers onder klanten. Het percentage ligt zelfs nog iets hoger voor personeel.

76 procent van de respondenten aan het ‘de Grote Coronastudie’, in totaal werden 27.000 mensen ondervraagd, is voorstander van de verplichting van het dragen van een mondmasker door het winkelpersoneel. Dit gaat over reguliere winkels en dus niet over supermarkten. In supermarkten ziet 77 procent van de ondervraagden graag dat het klanten een mondmasker dragen, dus zeven procent hoger dan bij normale winkels. 83 procent van de ondervraagden zien het graag verplicht dat personeel in supermarkten een masker draagt.

Het aantal mensen dat voorstander is van een verplichting tot het dragen van een mondmasker in bepaalde situaties stijgt. Alleen in werkcontext en op straat is geen stijging te zien, zo blijkt uit de resultaten van ‘de Grote Coronastudie’.

Coronavirus
Mondkapje
mondmasker
Retail