6 op de 10 Belgen van plan te shoppen tijdens Black Friday of Cyber Monday

Black Friday komt er weer aan en volgens onderzoek van Klarna kan het de grootste editie van het koopjesfestijn tot nu toe worden. Niet alleen is 6 op de 10 ondervraagden van plan een deal te scoren op Black Friday of Cyber Monday, maar 35 procent geeft aan dit jaar meer te zullen kopen vanwege de coronacrisis. Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 27 november.

Klarna voerde het onderzoek uit onder 1000 Belgen. 95 procent van de shoppers kent het koopjesfestijn dat traditioneel de vrijdag na de Amerikaanse Thanksgiving plaatsvindt bij naam. Maar 68 procent kent Cyber Monday, de maandag na Black Friday waarop traditioneel veel korting online wordt gegeven, bij naam. Hoewel de naamsbekendheid van de beide shopdagen dus verschilt onder de Belgen weet nog niet de helft wanneer deze evenementen ook werkelijk plaatsvinden. Maar 43 procent kon melden dat de koopjesfestijnen eind november vallen.

35 procent van Belgen zegt meer te shoppen op Black Friday door coronacrisis

6 op de 10 Belgen van plan te shoppen tijdens Black Friday of Cyber Monday Uit het onderzoek blijkt dat de coronacrisis een flinke impact heeft op het online shopgedrag van de Belgen. Namelijk 88 procent geeft aan evenveel of meer uit te geven online sinds de start van de pandemie. De helft geeft daarnaast aan ook in de toekomst te verwachten meer online te shoppen. De actie waarvoor men het meest vatbaar voor is, is ‘2 halen, 1 betalen’, zo blijkt uit het onderzoek van Klarna. Een vaste basiskorting staat op de tweede plaats van favoriete korting en op de derde plaats eindigt ‘tweede product voor de halve prijs’.

Populaire producten voor Black Friday zijn elektronica, kledij, beauty-artikelen en huishoudelijke apparatuur. Daarnaast staan cadeaus voor de feestdagen ook hoog op de lijst. 39 procent van de ondervraagden geeft aan de koopjesdag te gebruiken op eindejaarscadeaus te kopen.

Beeld: Klarna

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN