• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 10 Belgische GrandOptical winkels gaan verder als Opsin Optics

10 Belgische GrandOptical winkels gaan verder als Opsin Optics

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Winkel van GrandOptical. Credits: Via GrandVision

Tien winkels van GrandOptical in België zullen verder gaan als Opsin Optics. De winkels worden gered uit het faillissement van Retail Optical Store, het moederbedrijf van GrandOptical België. De winkels worden overgenomen door Standard Investment en krijgen een nieuwe naam, aldus krant L’Echo.

Uit de boedel van het failliete Retail Optical Store blijven nog 26 winkels over. Wat er met deze winkels gaat gebeuren is onzeker. De winkels die nu zijn overgenomen, zullen al vanaf zaterdag 4 mei de nieuwe naam Opsin Optics dragen. Opsin Optics richt zich op een hoger segment binnen de optiekmarkt.

De merknaam GrandOptical valt ook nog onder optiekgroep GrandVision, die op zijn beurt deel uitmaakt van EssilorLuxottica. De splitsing heeft te maken met de overname van GrandVision door EssilorLuxottica in 2021. Om goedkeuring te krijgen voor de overname moest een gedeelte van het portfolio worden verkocht. Zo werden 35 winkels van GrandOptical verkocht, die dus een separate Belgische tak vormden onder Retail Optical Store. De merknaam GrandOptical werd echter behouden door GrandVision. GrandVision heeft de merknaam nu ingezet om in Nederland winkels van het concept Pearle Studio om te bouwen naar Grandoptical winkels.

GrandOptical