Zien: Karl Lagerfelds eerste samenwerking met model Kaia Gerber

Karl Lagerfeld heeft de handen ineen geslagen met het jonge model Kaia Gerber. Dit maakt het modehuis bekend middels een persbericht. Het is de eerste keer dat het tweetal samenwerkt aan een collectie. De Karl Lagerfeld x Kaia-collectie wordt op 30 augustus aanstaande wereldwijd gelanceerd.

Volgens het persbericht is de collectie een combinatie van Karls iconische stukken, ‘Parijse essentials’ en Kaia’s op de stad Los Angeles gebaseerde kledingstijl. De ready-to-wearcollectie bevat naast kleding ook schoenen, zonnebrillen en sieraden.

"Ik vond het geweldig om deel uit te maken van het creatieve proces. Werken met Karl is een droom die uitkomt", zegt Kaia Gerber in het persbericht over de samenwerking. "Ik zie Karl als een genie, het is fantastisch zijn manier van werken van dichtbij te mogen aanschouwen. Het heeft me een nieuwe waardering gegeven voor hoe hard ontwerpers werken en hoeveel creativiteit er in elke collectie zit”, aldus Gerber.

Zien: Karl Lagerfelds eerste samenwerking met model Kaia Gerber

Het is niet de eerste keer dat Karl Lagerfeld een beroep doet op het zestienjarige model; Gerber opende de Chanel lente/zomer 2018-show in Parijs. Dit was nadat zij net haar catwalkdebuut had gemaakt tijdens de New York Fashion Week. In totaal liep ze voor het lente/zomerseizoen 2018 18 shows, waaronder voor Calvin Klein, Saint Laurent en Prada. Ze werd door verschillende modebladen omschreven als het meest gewilde model van het moment.

De Karl Lagerfeld x Kaia-collectie is vanaf 30 augustus verkrijgbaar op karl.com en revolve.com. Vanaf 14 september wordt de collectie wereldwijd gelanceerd via verschillende online kanalen en Karl Lagerfeld-retailers. Prijzen variëren van 109 euro tot 395 euro.

Zien: Karl Lagerfelds eerste samenwerking met model Kaia Gerber

Beeld: Karl x Kaia collectie

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN