Inditex heeft in Noord Spanje een nieuw logistiek centrum geopend voor zijn belangrijkste modemerk Zara. Het nieuwe centrum "Plataforma Europa" is geopend als aanvulling op de huidige locatie in Arteixo en moet vooral de internationale distibutie vergemakkelijken. Het ditributiecentrum in Saragossa ligt vlakbij een luchthaven en ook transportmogelijkheden via rails en over de weg zijn in de buurt.

 

De centrum, dat 123,000 vierkante meter beslaat, is vrijdag officieel geopend, maar verkeert nu nog in een testfase. De distributie van het merk Zara vanuit Saragossa gaat in juli van dit jaar van start. Het nieuwe centrum gaat 550 Zara-winkels bevoorraden in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Met het "Plataforma Europa" komt het aantal logistieke centra van Inditex in Spanje op negen in totaal.

Onlangs verschenen berichten dat Zara op korte termijn kleding in grotere maten gaat produceren om te voldoen aan een groeiende vraag daarnaar. Inditex heeft deze berichten vooralsnog niet bevestigd noch ontkend. Collecties van Zara zijn nu verkrijgbaar tot maat 42, de maatuitbreiding zou tot maat 46 gaan.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN