Inditex keten Massimo Dutti heeft twee 'flagship stores' geopend. Een in Hamburg en een in Athene. Dat heeft het Spaanse modeconcern bekendgemaakt. De modeketen Massimo Dutti was in beide landen reeds aanwezig en geeft met deze nieuwe filialen het merk een duidelijk gezicht. Inditex is zowel in Duitsland als Griekenland ook met zijn andere modeketens actief. De trendy modezaak Zara is daarvan de bekendste, maar het bedrijf exploiteert ook ketens als Pull & Bear, Bershka, Oysho en natuurlijk Zara Home. In 1993 werd als eerste Zara gelanceerd op de Griekse markt. Nu heeft Inditex er met 6 van zijn concepten maar liefst 58 winkels.

De Massimo Dutti winkel in Hamburg beslaat drie verdiepingen en is gevestigd in het Neuer Wall. Hier wordt klanten o.a. 'Personal Tailoring' geboden een costom made tailoring service. In Duitsland heeft Inditex vooralsnog alleen Zara en Massimo Dutti-winkels, nu 38 in totaal.

Inditex werkt aan een flinke expansie voor al zijn winkelconcepten. Sinds het begin van dit boekjaar heeft het voor Massimo Dutti bijvoorbeeld winkels geopend in Groot Brittannië, België, Ierland en Noorwegen. Daarmee is de modezaak die in 1985 werd opgericht, inmiddels in 26 landen vertegenwoordigd met 336 filialen. Massimo Dutti was van oorsprong overigens een herenmodezaak, maar heeft inmiddels ook damesmode in het assortiment.

Voor de jonge meiden modeketen Bershka wordt door Inditex eveneens aan een forse internationale expansie gewerkt. Onlangs zijn al eerste winkels in Ierland, Malta en Saudi Arabië open gegaan evenals een 'flagship store' in Londen. Berschka is nu met 313 winkels vertegenwoordigd in 17 landen. Dit 'jongere zusje' van Zara opent over enkele weken ook een nieuw filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat - twee keer zo groot als de huidige winkel aan de Nieuwendijk - in het pand waar daarvoor de eerste Nederlandse Zara zat. Die laatste is begin dit jaar naar de overkant verhuisd naar een vier verdiepingen tellend gebouw waar vroeger Marks & Spencer gevestigd was.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN