• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Viktor & Rolf voor H&M
Viktor & Rolf voor H&M

Fashion

Viktor & Rolf voor H&M

Door FashionUnited

11 mei 2006

De kogel is door de kerk! Viktor & Rolf treden komend najaar in de voetsporen van Karl Lagerfeld en Stella McCartney en gaan de derde designcollectie ontwikkelen voor Hennes & Mauritz. "Dit is een fantastische gelegenheid om onze visie aan een groot publiek over te kunnen brengen," aldus de Nederlandse ontwerpers.

Er is veel gespeculeerd wie het zou worden. De naam Miucchia Prada deed lange tijd de ronde en ook Alber Elbaz en Giles Deacon passeerden de revue. De collectie van Viktor & Rolf - zij gaan niet alleen een dameslijn, maar ook een lijn voor mannen maken - wordt in november gelanceerd. De eenmalige collectie zal in een geselecteerd aantal H&M-winkels in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten verkrijgbaar zijn.

"Als haute couture de meest exclusieve vorm van mode is, dan staat H&M voor mode in zijn meest democratische vorm," zei het duo in een persverklaring. "Onze wortels liggen in de couture. Dat is de ziel van ons werk. Maar wij houden er ook van om met tegenstellingen te spelen en om dingen te transformeren." Voor Viktor & Rolf is mode een antwoord op, of zelfs een tegengif tegen de realiteit van alledag.

Creatief directeur van H&M Margareta van den Bosch zei erg blij te zijn met de samenwerking. "Wij hebben grote bewondering voor Viktor Horsting en Rolf Snoeren. Het is fascinerend te zien hoe zij op een geheel unieke manier met design omgaan en artistiek talent combineren met groot vakmanschap."

Er is nog niets bekend over hoe de collectie er zal uitzien. Wij verwachten in ieder geval een remake van een paar klassiekers, zoals een versie van het 'kleine zwarte jurkje' die komend najaar ook in de couturecollectie van het duo zit. De grote strikken zullen waarschijnlijk niet ontbreken evenmin als een ogenschijnlijk simpele witte bloes, die dan verrast door de bijzondere mouwen of een dubbele kraag. Wij gaan vast dromen...