• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Vetements herproduceert debuutcollectie 2014 voor Style.com

Vetements herproduceert debuutcollectie 2014 voor Style.com

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Vetements heeft de handen ineengeslagen met Style.com. Het hippe ontwerpcollectief onder leiding van de Georgische broers Demna en Guram Gvasalia, heeft de debuutcollectie herfst/winter 2014 exclusief opnieuw uitgebracht voor Style.com, de e-commerce en omnichannel website van de Amerikaanse uitgever Condé Nast.

De eerste collectie van Vetements werd in 2014, tijdens de Parijse modeweek gelanceerd. Style.com was toentertijd een van de weinigen die Vetements’ collecties kwam bekijken en het Franse merk aanprijsde in het magazine.

Vetements verraste de modeindustrie met originaliteit - frisse streetstyle-geïnspireerde mode - en met zijn heroverweging van de industrie-normen: het cultlabel koos voor een nieuwe opzet om de seizoensgebonden catwalkshows te omzeilen. Vetements werd een van de snelst rijzende nieuwkomers. Toonaangevende luxeshops als Net-a-porter en Matches namen Vetements op in het assortiment, en hét hititem van het cultlabel, een gedeconstrueerde jeans, was ondanks het prijskaartje van ruim 1.000 euro niet aan te slepen onder modeliefhebbers. Deze zomer stond Vetements op de officiële kalender van de Parijse coutureweek , hoogst uitzonderlijk voor een prêt-a-porter label.

De ‘Vetements 1st Season’ collectie, nu verkrijgbaar via Style.com, telt 35 artikelen. Aan de patchwork denim items, hoodies en bovenkleding met overdreven lange mouwen of buitenproportionele schouderpartijen, hangen prijskaartjes van 650 tot 3450 euro.

Style.com is sinds september niet meer alleen een modenieuwswebsite, maar ook een aanbieder van verschillende grote luxemerken, waarvan de producten direct online kunnen worden gekocht.

De in Georgië geboren Demna Gvasalia (1971) studeerde mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In 2007 lanceerde hij een eigen collectie tijdens Tokyo Fashion Week. In 2009 ging hij aan de slag voor Maison Martin Margiela waar hij verantwoordelijk was voor de vrouwencollecties. In 2013 ging Gvasalia aan de slag als senior ontwerper van Louis Vuitton’s damescollectie voordat hij met zijn broer Guram, Vetements lanceerde. Demna Gvasalia leidt het ontwerpcollectief, bestaande uit een groep anonieme designers, zijn broer Guram is CEO.

Foto: Style.com screenshot

Style.com
VETEMENTS