• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Vernieuwing Cerruti op schema

Vernieuwing Cerruti op schema

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Italiaanse Cerruti dat vorig jaar werd overgenomen door Gruppo Fin.part uit Milaan heeft de plannen bekend gemaakt om het prestigeuze merk nieuw leven in te blazen. In de toekomst zal het bedrijf menswear en womenswear aanbieden in drie collectie lijnen; Cerruti, Cerruti 1881 en Cerruti Jeans. Het topmerk Cerruti zal het traditionele en topklasse van het merk blijven vertegenwoordigen. De styling en productie van de twee lager geprijsde collecties zal hetzelfde zijn als van de toplijn.

De dames afdeling zal in het geheel onder Cerruti blijven vallen. De damescollecties worden gemaakt door Maska, ook een bedrijf van Fin.part. De nieuwe lijnen zullen komend najaar en winter geintroduceerd worden.

Cerruti wil haar huidige winkelnetwerk van 80 winkels uitbreiden naar 300 in 2005. Tevens zullen flagship stores in Berlijn en Munchen openen. Er zal zwaar geinvesteerd worden in marketing om Cerruti te positioneren als designer merk tot 15 procent van de totale omzet zal hiervoor aangewend worden. Over 2002 wordt een omzet verwacht van 135 miljoen euro.

Cerruti