Vernieuwende mode op Paris Men's Fashion Week

Dat Rick Owens de penis wat meer frisse lucht gunt, is vast niemand ontgaan. Maar er was meer te zien op Paris Fashion Week. Valantino ging een samenwerking aan met kunstenares Esther Stewart en Comme des Garcons met tattookoning Joseph Ari Aloi.

Vernieuwende mode op Paris Men's Fashion Week

Eigenlijk was Owens' collectie vrij conservatief, met double breasted jassen in leer, suède en canvas. Na de show bleven echter vooral de toga kledingstukken met gebogen zomen, hangen. Ook waren er items met gaten in het kruis. Na afloop verklaarde de ontwerper zijn keuzes aan de Britse krant de Independent. "Naaktijd is een oergebaar. Het is krachtig."

Valantino liet zich inspireren door het Ballet Russes in Parijs en de Beat generatie in San Francisco - denk Jack Kerouacs On the Road. De Australische kunstenares Esther Stewart zette deze ideeën om in prints in haar gebruikelijke stijl: geometrische patronen. De dessins - een heel nieuwe manier van colourblocking - waren vervolgens terug te zien in parka's, bomberjacks en knitwear.

Raf Simons ziet mannen volgend seizoen het liefst in mouwloze, graffiti-stofjassen en broeken met wijd uitlopende pijpen. De stijl kan het beste omschreven worden als: jaren zeventig rockstar meets rebellerende jongeren en sportkleding. De hoofdontwerper van Dior toonde in zijn eigen collectie ook outerwear, zoals laklederen jassen in zwart en rood.

Vernieuwende mode op Paris Men's Fashion Week

In de collectie van Dries van Noten zijn duidelijk nautische elementen te zien. Marineblauw en kaki waren de belangrijkste kleuren in de collectie voor de herfst en winter van 2015 en 2016. Opvalland waren de korte kilts die over pantalons werden gedragen.

Shockeert Saint Laurent meer dan Rick Owens op Paris Men's Fashion Week?

Op de derde dag van de Parijse modeweek voor mannenmode toonde Kris van Assche sportkleding met en urban edge. Bij de show van Comme des Garcons Homme Plus bleek dat ontwerpster Rei Kawakubo in zee was gegaan met tatoeage kunstenaar Joseph Ari Aloi. De samenwerking resulteerde in een patroon van onleesbare woorden op leggings en pakken. Als je goed keek kon je 'Born tot die' lezen. Kawakubo presenteerde ook haar gebruikelijke asymmetrische silhouetten. Zo waren er veel schuine blazers.

Een dag later bracht Dior Homme formele kleding voor de eenentwintigste eeuw. Elk model droeg een stropdas of vlinderdas, smokings werden gecombineerd met witte sneakers, wat de look streng doch modern maakte.

Op de laatste dag presenteerde Saint Laurent Paris de collectie voor komende winter. Een collectie met veel skinny jeans - volgens Style.com zo strak dat Rick Owens collectie er tam bij afstak - een strak gesneden krijtstreep pakken. Ook opvallend alle modellen droegen 8 centimeter hoge hakken.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN